Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα πανέμορφο 10ήμερο στην Πρωτεύουσα

Μία ανάρτηση που έπρεπε να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού αλλά λόγοι τεχνικοί ( μου χάλασε ο υπολογιστής) δεν μου το επέτρεψαν. Την κάνω τώρα για να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις φίλες μου Κλαυδία και Βίκυ για την όμορφη φιλοξενία τους. Φιλάκια και στις δύο. Σας θυμάμαι πάντα.
         Ελλάς το μεγαλείο σου ακούμε κάθε τόσο από στόματα συμπολιτών μας. Το ίδιο αναφώνησα και εγώ όταν βρέθηκα ως μάρτυρας σε δικαστήριο. Ήταν υπόθεση της υπηρεσίας μου και ήμουν η μόνη μάρτυς. Πέντε φορές πήρε αναβολή και τις πέντε εγώ εκεί. Αποίκω που λένε. Και κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους η αναβολή. (Χαρτιά από γιατρούς, απουσία στο εξωτερικό κ.λ.π.)  Αυτή τη φορά μίλησα. Αν εγώ δεν προσέλθω στο δικαστήριο τι επιπτώσεις θα έχω; Απάντηση από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου: "΄Εχετε δίκαιο αλλά και οι δικαζόμενοι έχουν δικαιώματα". Έφυγα αγανακτισμένη. Η περίπτωση με ταλαιπωρεί δυόμιση χρόνια τώρα. Σε λίγες ώρες φεύγω ταξίδι. Πρέπει να ηρεμήσω. Πρέπει να χαρώ τη διαδρομή και όλα όσα θα ακολουθήσουν. Μαζί μου πάντα το άλλο μου μισό.
Φθάσαμε στην Αθήνα αργά το βράδυ. Η πρώτη αγκαλιά που μας περίμενε ήταν αυτή της κόρης μου. Η χαρά μου απερίγραπτη. . Βόλτες, χαρές πολλές, επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης και όχι μόνο. Πρώτη επίσκεψη  στο κέντρο της πόλης. Περπατήσαμε κάτω από την Ακρόπολη από την οδό  Διονυσίου του Αρεοπαγίτου μέχρι την Αποστ. Παύλου. Απολαύσαμε έναν όμορφο περίπατο και θαυμάσαμε την Ακρόπολη φωτισμένη απολαμβάνοντας το ποτό μας σε καφετέρια στους πρόποδες της. Επισκεφτήκαμε επίσης και θαυμάσαμε το Μουσείο της Ακρόπολης.
Δεύτερη επίσκεψη το Μικρολίμανο στον Πειραιά. Η Καστέλα δέσποζε από ψηλά και ο Πειραιάς απλωνόταν κατά μήκος της παραλίας. Στη συνέχεια πήγαμε στο Φλοίσβο και επισκεφτήκαμε  το πλωτό ναυτικό μουσείο. Το θωρηκτό Αβέρωφ το πιο ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η φωτογραφία είναι  της ιστοσελίδας του μουσείου

Άλλος προορισμός μας τα Τουρκοβούνια και το Αττικό Άλσος από όπου απολαύσαμε μια υπέροχη θέα.΄
Τέλος επισκεφτήκαμε το Άλσος του Παπάγου το οποίο βρίσκεται σε μια τοποθεσία γεμάτο πεύκα όπου απολαύσαμε τον καφέ μας.
 Εδώ δεν τελειώνει το ταξίδι μας στην Αθήνα. Τα καλύτερα τα άφησα για το τέλος.Επισκέφτηκα φίλες μου το εργαστήρι στις Χρυσομέλισσες. Είναι ένας ζεστός χώρος που φιλοξενεί και διδάσκει ένα σωρό πράγματα σε πολλές κυρίες.
Στο εργαστήρι στις Χρυσομέλισσες
        Αν θέλετε να κάνετε έναν περίπατο στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, και το Θησείο σας προτείνω να έχετε για ξεναγό σας την Κλαυδία από τις Χρυσομέλισσες. Εμένα μου έκανε τη χάρη και με ξενάγησε δύο απογεύματα παρακαλώ και μου έδειξε όλα τα αξιοθέατα των παραπάνω περιοχών .Τέτοια ξενάγηση δεν είχα ποτέ. Ούτε όταν κάποια χρονιά επισκεφτήκαμε την Αθήνα και είχαμε μαζί μας επαγγελματία ξεναγό. Είχε μάλιστα την ευγενή καλοσύνη να μου δώσει γραπτά σε ένθετο όλα όσα μου έλεγε . Κλαυδία μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρέα που μας πρόσφερες αυτές τις δύο μέρες, για τον κόπο που έκανες να μας ξεναγείς τόσες ώρες και για τη φιλοξενία σου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στη Λυδία υποσχόμενη να ανταποδώσω το συντομότερο.
  Θα ήθελα να είχα το χρόνο  να σας ξεναγήσω εγώ στα μνημεία των Αθηνών αλλά δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτά. Γι αυτό σας δείχνω μόνο λίγες φωτογραφίες για να πάρετε μία γεύση.









   Δε θα ξεχνούσα όμως με τίποτα τη φίλη μου Βίκυ την ποδηλάτισσα. Αυτό το διάστημα όπως γνωρίζουμε όλες μας κάνει τις διακοπές της. Ένα τηλεφώνημα, μια πρόσκληση και νάμαι στο εξωχικό της Βίκυς. Μια αγκαλιά ανοιχτή μας δέχτηκε με χαρές και γέλια και περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα παρέα τα δύο ζευγάρια. Βικούλα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σου και περιμένουμε να κάνουμε όλοι μαζί (συν ζεύγος Χριστοδούλου) την εκδρομή στη Δυτ. Μακεδονία.

29 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΟΥΛΑ ΜΟΥ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ,ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έπεσες στα χέρια της Κλαύδιας σίγουρα πέρασες θαυμάσια.
    Με το καλό να μας ξαναέρθεις.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά πέρασα θαυμάσια. Όταν ξαναέρθω θα περάσω οπωσδήποτε από το εργαστήρι των Μελισσών. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Πάντα να περνάς όμορφα, με καλή παρέα, Γιούλα!! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλό μήνα!! Να περνάς πάντα τόσο όμορφα με αγαπημένα σου πρόσωπα και ποτέ ξανά με δικαστικές προσκλήσεις!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν ξεμπέρδεψα ακόμη. Έχω δρόμο να διανύσω. Πάντως σ'ευχαριστώ και σου εύχομαι καλό μήνα και να περνάς καλά. Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Γιουλάκι μου και Καλό Μήνα!!!! Όλη η χαρά ήταν δική μας που έστω και για λίγο σας είχαμε κοντά μας!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου φίλη περιμένω τη μέρα που θα ξαναβρεθούμε. Φιλιά σε όλους.

      Διαγραφή
  6. Ειναι δυνατόν Γιούλα μου να μην περάσεις υπέροχα με τόσο ομορφες συναντήσεις!!!1 η Αθήνα .εχει όμορφα μέρη να δείς οταν σου πούνε που θα πας να τα δείς... και εσύ τα είδες και μας τα έδειξες....χαιρομαι που πέρασες καλα Γιούλα μου.. και εμείς δεν θα ξεχασουμε την εξυπηρετηση που μας κάνατε εκεινο το βραδυ στην Θεσσαλονικη... μακαρι να έρθεται και κατα εδώ καποια φορα΄΄ να τα ξεναπούμε... φιλακια πολλα πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κάποια φορά να επισκεφτώ και την Κρήτη. Τότε θα σε αναζητήσω και σίγουρα θα τα ξαναπούμε. Φιλιά πολλά σε σένα και στον κ. Γιώργο.

      Διαγραφή
  7. Παρά την ταλαιπωρία σου στο δικαστήριο, πέρασες ένα υπέροχο δεκαήμερο! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Πάντα έτσι όμορφα να περνάς!
    Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πας σε άλλον τόπο και βρεις άτομα γνωστά και αγαπημένα περνάς μαζί τους όμορφες και αξέχαστες στιγμές.Το να τις μοιράζεσαι με καλούς φίλους παίρνεις διπλή χαρά. Φιλάκια Μαριάννα μου και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  8. Σημασία έχει που γύρισες γεμάτη από χαρά εικόνες και ικανοποίηση.Πέρασες όμορφα ξεναγήθηκες άψογα και σίγουρα θα σου μείνουν κάποιες στιγμές αξέχαστες!!Η ανάρτηση σου είναι γεμάτη αγάπη(εξαίρεση η δικαστική ταλαιπωρία)και χαίρομαι να επισκέπτομαι το μπλοκοσπιτάκι σου!Φιλάκι και αγκαλιά για ένα ήρεμο και ονειρεμένο ύπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά οι μέρες αυτές θα μου μείνουν αξέχαστες. Ελπίζω και για άλλες ακόμη καλύτερες. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  9. Ενα 10ήμερο στην πρωτεύουσα με όμορφη ξενάγηση και με αγαπημένες φίλες μόνο υπέροχα είναι . Να μας ξανάρθεις , να σε ξεναγήσουμε πάλι όλες μαζί
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι σίγουρη ότι αν βρεθώ και πάλι Αθήνα θα σας επισκεφτώ και πάλι. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  10. Ενα Δικαστήριο κι εμένα Γιούλα μου θάναι οσονούπω το διαβατήριό μου για Αθήνα...και νάξερες πως το περιμένω!!! Οχι καλέ το Δικαστήριο,εκεί αρνούμαι να πάω πια,
    συνταξιούχος γυναίκα (καρκινοβατεί απο το 2002!!!ε, όχι)
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα και οι Χρυσομέλισσες θάναι και δική μου επιλογή να συναντήσω.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι αυτό να είναι το τελευταίο. Εγώ δεν ξερω πότε θα τελειώσω. Πάντως το καλύτερο θα είναι να περάσεις από τις χρυσομέλλισες όταν βρεθείς Αθήνα. Δε θα χάσεις. Είναι οι καλύτερες οικοδέσποινες. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  11. Εύχομαι να περνάτε πάντα τόσο καλά και πολλά ακόμα τόσο όμορφα ταξίδια!!!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Γιούλα μου!καλό φθινόπωρο, και καλη εκβαση στο θέμα όποιο και αν είναι.Χάρηκα κι εγω με τις περιπλανήσεις σου στην όμορφη πρωτεύουσα, και ιδίως με τις συναντήσεις σου!Τί όμορφα! πολλά φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Βαρβάρα μου. Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξω. Εύχομαι και σε σένα καλό Φθινόπωρο και ελπίζω για μια συνάντηση προσεχώς. Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Χαίρομαι που το καλοκαίρι σου πέρασε τόσο όμορφα...
    Οι όμορφες εικόνες του καλοκαιριού και η αγάπη των φίλων σου είναι αυτά που θα σε συντροφεύουν.Καλό φθινόπωρο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγάπη των φίλων για μένα είναι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα για τη ζωή ενός ανθρώπου. Γι αυτό είμαι ευτυχής που σας έχω δίπλα μου. Σ΄αγαπώ πολύ. Φιλάκια.Καλή σχολική χρονιά για τα κορίτσια σου.

      Διαγραφή
  14. Καλώς σας βρήκα...Φαίνεται ότι πέρασες όμορφα .. Ομορφες οι φωτος ... Ειναι ωραίο να γνωρίζεις κι από κοντά μπλόγκερς , εμένα δε μου έτυχε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δελφινάκι μου. Πραγματικά ειναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις από κοντά άτομα με τα οποία επικοινωνείς διαδικτυακά. Εύχομαι να σου τύχει και πολύ σύντομα μάλιστα. Φιλάκια

      Διαγραφή
  15. Γιούλα μου μόλις σήμερα διάβασα τις εντυπώσεις σου απο το ταξίδι σου στην Αθήνα, είδα τις υπέροχες φωτογραφίες και απόλαυσα την ανάρτησή σου.....χάρηκα που χαρήκατε αυτό το ταξίδι και σ΄ευχαριστώ για τα τόσο
    γλυκά σου λόγια, ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση και μέχρι τότε όποια φίλη μπλόγκερ βρίσκεται στην Αθήνα, οι Χρυσομέλισσες είναι πρόθυμες να την καλοδεχτούν......Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά