Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το ταξίδι με τους κουμπαράδες τελείωσε.

         Μέρες τώρα ανοίγω τον Η/Υ για να κάνω ανάρτηση και αντί γι' αυτό κάθομαι και διαβάζω τις αναρτήσεις των κοριτσιών που παραυρέθηκαν σ' αυτή τη γιορτή. Δε χορταίνω να διαβάζω εντυπώσεις και  σχόλια.
         Μπήκα στη μπλογκογειτονιά  μετά την έκθεση των συρταριών και δεν πίστευα τι θα ακολουθούσε. Η ΡΕΝΑ για μια ακόμη φορά κάνοντας την πρόσκληση για τους κουμπαράδες κατάφερε να μας κινητοποιήσει  όλες  και να ανταποκριθούμε από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρισκόμαστε.
         Η γιορτή για μας ξεκίνησε τρεις εβδομάδες πρίν την έναρξη της έκθεσης. Για τη Ρένα και την Μαρία πολύ πιο νωρίς. Η Μαρία πρόσφερε ένα χώρο τον οποίο προορίζει για γραφείο της κόρης της και δέχτηκε όλα τα δέματα. Ακούραστη έτρεχε να παραλάβει πολλά από αυτά από το πρακτορείο.
Όταν μαζεύτηκε ένας μεγάλος αριθμός δεμάτων μας κάλεσε η Ρένα να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση.Έπρεπε να ανοιχτούν τα δέματα να δούμε αν οι κουμπαράδες έφτασαν σε καλή κατάσταση ή αν έπρεπε να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Μπήκαν ταμπελάκια των δημιουργών και οι τιμές. Προσπαθήσαμε να μην υπερτιμολογήσουμε  τα έργα, αν και άξιζαν πολύ περισσότερο, με τη σκέψη ότι έπρεπε να πουληθούν για να επιτευχθεί ο σκοπός για τον οποίο έγιναν. Εξ άλλου η αγάπη τιμή δεν έχει. Εδώ δεν πρέπει να παραλείψω την φιλοξενία της Μαρίας. Μας έκανε πίτες και γλυκά  μας πρόσφερε ζεστό καφέ και αναψυκτικά. Δεν περάσαμε και άσχημα δηλαδή!!!!!


        Την προπαραμονή της έκθεσης φτάσαν και κάποιες φίλες από άλλα μέρη της Ελλάδας. Βγήκαμε λοιπόν σε μια μουσικοταβέρνα. Περάσαμε πάρα πολύ καλά. Φιλάκια κορίτσια!!!!
         Και ήρθε η μέρα του στησίματος της έκθεσης. Σαν τις μέλισσες μαζευτήκαμε ένα σωρό κοπέλες (δεν βάζω ονόματα για να μην ξεχάσω καμία και παρεξηγηθώ) και ξεκινήσαμε τη δουλειά. Πολλές δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας αλλά φερόμασταν σαν φίλες από παλιά. Σε λίγες ώρες όλα ήταν τέλεια. Ένας όμορφος κόσμος από κουμπαράδες περίμενε ν΄ ανοίξει την αγκαλιά του στους αγοραστές.














         Την  επομένη η μέρα ήταν βροχερή. Εμείς όμως πήγαμε για καφέ στο λιμάνι.



          Το απόγευμα άνοιξε η πόρτα της έκθεσης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο.Παρ΄ όλη τη βροχή ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Εμείς όλες όσες βρισκόμασταν εκεί σαν καλές οικοδέσποινες ενημερώναμε, βοηθούσαμε σε ότι χρειαζόταν. Χαιρόμασταν για τις γνωριμίες τις παλιές και τις καινούριες.Σ ' όλη την αίθουσα άκουγες  φωνές και γέλια. Δώρα άλλαζαν χέρια. Πήρα και γω τα δωράκια μου από τις φίλες τη Βίκυ την Ποδηλάτισσα, τη Γεωργία την Αχτίδα και την Ρένα μας. Σας ευχαριστώ κορίτσια

Ήταν μια πραγματική γιορτή. Οι κουμπαράδες έφευγαν μέσα σε κόκκινες σακούλες και πάνω σ΄αυτές ήταν κολλημένο το έργο της Μαρίας Βιλλιώτη με τον τίτλο της Δράσης.


         Οι υπόλοιπες μέρες κύλησαν γρήγορα. Η Ρένα έδωσε συνεντεύξεις στο TV ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ και στην TV 100. Εικόνες και βίντεο στο http://morphoplasies.blogspot.gr// Παρούσα κάθε μέρα στην έκθεση. Και μη φαντασθείτε ότι καθόταν. Τα χεράκια της δεν σταματούσαν. Πότε πλέκανε πότε δούλευαν στο κομπιούτερ.



         Τελευταία μέρα της έκθεσης. Μαζέψαμε ότι έμεινε τα κλείσαμε στα πακέτα και φορτώθηκαν στα αυτοκίνητα της Μαρίας και της Αναστασίας.
                                           Κουμπαράδες ΤΕΛΟΣ. Και εις άλλα με υγεία. 

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!!!!!
    ΛΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!
    ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!
    ΠΟΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζηλεύωωωωωω κορίτσια γιατί όλο και κάτι γίνεται και δεν έχω τη χαρά να σας δώ από κοντά. Θαυμάζω τα έργα σας, τη δημιουργικότητά σας, τις δραστηριότητές σας, όμως τρέχω τόσο πολύ που μόνο 5 ώρες της νύχτας μου μένουν που δεν κινούμαι. Η Αθήνα είναι ψυχοφθόρα σε κάθε της έκφανση. Χαίρομαι όμως που σας βλέπω και έστω κι΄έτσι μπορώ να σας έχω φίλες και ελπίζω να τα πούμε από κοντά σε πρώτη ευκαιρία. Γιούλα μου σου εύχομαι καλές γιορτές και πάντα χαρούμενα γεγονότα να συμβαίνουν στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφοι κουμπαράδες Γιούλα!!Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου!
    Φιλιά απο Θεσσαλονίκη!
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ταξίδι με τους κουμπαράδες τελείωσε.... αυτό όμως που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας θα κρατήσει για πάντα!!! Φίλες καρδιές που θα είστε πάντα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας και πραγματικά θα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνάντησή μας!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ ευχαριστω Γιουλα για τα καλα σου λογια σχετικα με μενα αλλα δεν νοιωθω και πολυ ομορφα γιατι ολες σας ετσι εκφραζεστε σε αναλογες περιπτωσεις !!
    Πραγματι ολα ηταν πολυ ωραια και ωραια μας τα εδωσες!!
    Μη σε στεναχωρει ομως που τελειωσε γιατι σιγουρη να εισαι οτι κατι θα βρει παλι η Ρενα!Τωρα ομως θα παω στην παρακατω αναρτηση σου γιατι ειδα οτι υπαρχουν ωραια και εγω δεν τα πηρα ειδηση!!
    φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..Ευλογημενη και χαρουμενη χρονια..να σαι καλα..πιστευω σ'αυτον τον κυκλο της δημιουργιας δωσαμε και θα δωσουμε πολυ Φως..θα γεμισουμε εναν ουρανο απο Αστερια δημιουργικα..χαρουμενη βδομαδα..φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιούλα!!! ενα εκατομμύριο συγγνώμες!!!!! Δεν μπορώ ναεξηγήσω πως δεν είδα τις αναρτήσεις σου αλλά δεν 'εγινε από αδιαφορία πίστεψέ με!!!και όμορφες φωτός με λιτούς και μεστούς σχολιασμούς και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάρτηση..Μπράβο Γιούλα μου, θα επανέρχομαι σε κάθε σου ανάρτηση γιατί έτσι μου αρέσει ...φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά