Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ναύπακτος - Φλόγα

Παρέα η Ρένα και η Γιούλα αποφασίζουν να πάρουν τα τέρια τους και να κατεβούν στη Ναύπακτο. Η Άσπα είχε οργανώσει εκεί για το σύλλογο "Φλόγα" το μπαζάρ-έκθεση. Μια προσφορά αγάπης από όλες μας για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
        Ο καιρός ήταν καλός και Παρασκευή πρωί ξεκινάμε για το μεγάλο ταξίδι. Ο δρόμος στα Τέμπη κλειστός. Αποφασίζουμε να πάρουμε την Εγνατία οδό να φτάσουμε στα Γιάννενα και να πάρουμε την Ιόνια οδό. Η διαδρομή ήταν φανταστική. Η φύση όλη καταπράσινη. Πριν μία εβδομάδα έκανα την ίδια διαδρομή και ο κάμπος της Βέροιας ήταν έτσι

σήμερα τα άνθη δε φαινόταν καθόλου και έβλεπες μόνο ένα απέραντο πράσινο.
Συνεχίσαμε τη διαδρομή και με μια στάση μετά τα Γρεβενά για καφέ,  φτάσαμε  στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου μετά από 5 ώρες ταξίδι. Δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, προλάβαμε όμως να επισκεφθούμε τον κήπο των Ηρώων. Εκεί για καλή μας τύχη απολαύσαμε μια πολύ καλή ξενάγηση από τον ξεναγό Γεώργιο Αποστολάκο.






Μετά από αυτή την ωραία ξενάγηση συνεχίσαμε με τελικό προορισμό  τη Ναύπακτο.
     Με το που φθάσαμε τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο και σπεύσαμε αμέσως για την έκθεση. Ο χώρος στον οποίο στεγάστηκε ήταν φανταστικός. Η αγαπημένη μας Άσπα κατάφερε να κάνει την έκθεση σε έναν θαυμάσιο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται για πολιτιστικούς σκοπούς, το Φετιγέ τζαμί. Τα εκθέματα τόσα πολλά  και τόσο όμορφα τοποθετημένα. Ο κόσμος αγκάλιασε με αγάπη όλο αυτό και το αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα φάνηκε απίστευτο. Μακάρι να έχουν πουληθεί όλα. Φωτογραφίες θα δείτε στα μπλογκ των φίλων μας http://podilatisa.blogspot.gr/  ,http://anthivolon-bl.blogspot.gr/,http://dimiourgiesstoxeri.blogspot.gr/ και http://aktida.blogspot.gr/. Εμείς χαρήκαμε γιατί βρεθήκαμε με φίλες γνωστές από τα συρτάρια και τους κουμπαράδες στη Θεσσαλονίκη, από τα ρολόγια στην Αθήνα. Ήταν εκεί γεμάτες χαρά η Βίκη η Ποδηλάτισσα, η Αχτίδα, η Μπέτυ, η Νικόλ, η Αντριάννα, η Ειρήνη
   Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε όλοι μαζί (σα σχολική εκδρομή) την Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας στην Ορεινή Ναυπακτία



 

και την Πάτρα, όπου πήγαμε στο μπαζάρ του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος.
    Επιστροφή στη Ναύπακτο, άλλη μία επίσκεψη στη δική μας έκθεση, βροχούλα, ξεκούραση στο Ξενοδοχείο. Το βράδυ έξοδο για να βρεθούμε όλοι μαζί τελευταία φορά και να αποχαιρετιστούμε. 
Ήταν δύο πολύ όμορφες μέρες. Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς για τις προσφορές σας, την Άσπα, που σαν καλή οικοδέσποινα μας φιλοξένησε με αγάπη αφιερώνοντας χρόνο για μας κλέβοντάς τον από τα παιδιά της, τις κυρίες της ¨Φλόγας", που μας αγκάλιασαν σα να γνωριζόμασταν χρόνια, τους μαθητές και μαθήτριες της Άσπας που βοήθησαν για το στήσιμο της έκθεσης και μας πρόσφεραν την παρέα τους και πάνω απ' όλους τον σύζυγο της Άσπας, που την συμπαραστάθηκε σε όλα για να πετύχει και αυτή η δράση.
     Κυριακή πλέον μέρα επιστροφής. Σκεφτήκαμε να πάμε από Μπράλο για να συνεχίσουμε την Εθνική Οδό για Θεσσαλονίκη. Και από εκεί η διαδρομή φανταστική. Μια στάση για να δούμε το Χάνι της Γραβιάς. Ένα σχολείο βρέθηκε εκεί μαζί μας και μια ακόμη ξενάγηση είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε.





Το σημερινό χάνι δεν είναι φυσικά εκείνο της επανάστασης του 1821. Χτίστηκε πολύ αργότερα .
    Ένα καφεδάκι στο διπλανό καφενείο και μια χελιδονοφωλιά με τα μικρά κιόλας μέσα τράβηξε την προσοχή μου. Τα μεγάλα χελιδόνια πήγαιναν και έρχονταν φέρνοντας τροφή στα μικρά.



      Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στα σπίτια μας. Ήμασταν γεμάτες χαρά, αγάπη και καλές εντυπώσεις.  Κορίτσια άλλη μια προσφορά αγάπης τελείωσε και δίνει τη σκυτάλη στην Αννιώ μας. Εμπρός για τα καινούρια. Σας φιλώ όλες.


38 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πραγματικά αξίζει κάτι τέτοιο. Παίρνεις και δίνεις χαρά

      Διαγραφή
  2. Αυτό το ταξίδι σας όντως ήταν σχολική εκδρομή, είχατε και τον δάσκαλο μαζί και ήρθε και έδεσε το πράγμα!!!! Ότι πέρασες και από το χωριό μου δεν μου το είπες στο τηλέφωνο.... ωραία η Γραβιά έτσι!!!! Στην Ναύπακτο περάσαμε υπέροχα!!! άντε τώρα Καλή επιτυχία στην Κοζάνη!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμόμουν ότι η Γραβιά είναι το χωριό σου! Είναι πολύ όμορφο.ανάμεσα στα βουνά.Ο δάσκαλος δεν μας έκανε παρατηρήσεις οπότε την περάσαμε ζάχαρη που λένε. Άντε και στην Κοζάνη. Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Όντως πήγατε σχολική εκδρομή...Τώρα που είδα ότι είχες και ξεναγούς νιώθω ακόμη πιο χάλια που εγώ δεν σε ξενάγησα στο Κάστρο μας και την πόλη...την επόμενη φορά δεσμεύομαι να το κάνω...καλοκαίρι όμως!!! Να είστε καλά και οι δύο σας!!! Ραντεβού εκτός απροόπτου στην Κοζάνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να είσαι χαρούμενη γιατί έκανες ότι περνούσε από το χέρι σου για να περάσουμε καλά και σ' ευχαριστούμε. Σειρά μας να σας φιλοξενήσουμε στην Κοζάνη. Φιλάκια πολλα

      Διαγραφή
  4. Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα!!!!
    Έτσι δε λένε στις εκδρομές;
    Ήταν υπέροχη η εκδρομή μας , αφού ήταν και το αποτέλεσμα της έκθεσης πολύ καλό!!!!
    Να είμαστε καλά να πάμε και στην Κοζάνη!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια εκδρομή και με τόσο όμορφο στόχο! Μπράβο ακούραστες κυρίες του βορρά! Να'στε καλά να το επαναλάβετε πολλές φορές! Φιλιά πολλά Γιούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος επετεύχθη και αυτή τη φορά. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι. Φιλάκι

      Διαγραφή
  6. Περάσαμε τέλεια στη Ναύπακτο Γιούλα μου αλλά εσείς χαίρομαι και στα Γρεβενά αλλά και στο Χάνι της Γραβιάς που πήγατε .
    Μπράβο μια δράση τελείωσε πάμε τώρα για την Κοζάνη με την αγάπη και το μεράκι μας .
    Τα πολλά και γλυκά φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επισκέψεις που κάναμε ήταν πάνω στο δρόμο μας.
      Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και στην Κοζάνη. Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Γιούλα μου!!! Χαίρομαι που όλα πήγαν τόσο καλά στο μπαζάρ της Φλόγας και που περάσατε τόσο όμορφα με όλες τις φιλενάδες!!
    Νά'στε όλες καλά και καλή συνέχεια !!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται είναι τόσο δυνατό τόσο ωραίο. Και οι συναντήσεις μας γεμίζουν χαρά. Μακάρι να μπορέσεις να ανεβείς στην Κοζάνη να σε ξαναδούμε. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  8. Χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία στην επιστροφή σας. Χαίρομαι πολυ επίσης που σε γνώρισα από κοντά Γιούλα, και ναι θα βρεθούμε οπωσδήποτε όταν ερθω στη Θεσσαλονίκη.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιούλα δε ξέρω τι συμβαίνει με μπλογκ σου, μια βλέπω το σχολιο που σου εχω αφήσει και μια τοχάνω. Συγχώρα με αν σου το έστειλα εις διπλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και θα χαρώ να ξαναβρεθούμε. Δεν ξέρω αν το μπλογκ μου έχει κάποιο πρόβλημα. Το σχόλιό σου ήρθε μόνο μία φορά. Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Πόσο χαίρομαι που σε καθε μπλοκ που μπαίνω διαβάζω Γιούλα μου πόσο όμορφα περάσατε.. μου θυμίζει την συναντήσεις μας στην θεσσαλονίκη ..θα μου μείνει αξέχαστη.. όλη η παρέα εκεί πάνω... να είσαι καλά να μου φιλήσεις τα κορίτσια και την πατρίδααααααα!! φιλάκιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μεις δεν ξεχνάμε την συνάντησή μας στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω σε μια καινούρια. που ξέρεις; μπορεί να μας έρθουν βολικά.Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Ζηλεύω που δεν ήμουν εκεί...
    Διάβασα όλες τις αναρτήσεις και χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και είχε μεγάλη επιτυχία το bazaar!
    Εχω σηκώσει μανίκια κι είμαι έτοιμη για το bazaar της Κοζάνης...
    ΄Εχω σχέδια, απορίες, ερωτηματικά, αλλά υπερισχύει η χαρά μου...!
    Θα σας περιμένω όλες εκεί...
    Μέχρι τότε...Πολλά φιλιά!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περάσατε όμορφα, πετύχατε έναν σπουσδαίο σκοπό, πήρατε και δώσατε αγάπη και με τις υπέροχες φωτογραφίες και αναρτήσεις σας μας προσφέρατε τέλειο ρεπορτάζ !!! Μπράβο !!! ΄Ολες άξιες , συγχαρητήρια και έτοιμες για την επόμεη δράση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε που με τις αναρτήσεις μας σας δίνουμε όμορφες εικόνες από όλα όσα κάνουμε όλες μαζί. Άντε και στην Κοζάνη.

      Διαγραφή
  13. Γιουλα χαιρομαι που περασατε ομορφα και που στο baazar πηγαν ολα
    ομορφα και το αποτελεσμα ικανοποιητικο! Συγχαρητηρια σε ολους!
    Ας ετοιμαζομαστε τωρα με το καλο για Κοζανη !
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που και αυτό πήγε καλά. Εμπρός για την Κοζάνη. Θα έχω έτοιμο σπανακόριζο. Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Μπράβο σε όλη την σούπερ ομάδα της Δράσης!!!! Και αυτή τη φορά, τα καταφέρατι παραπάνω από καλά, Γιούλα!! Με το καλό και στην ορεινή Κοζάνη!! Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καταφέραμε να λές. Γιατί ένα κούκος δε φέρνει την Άνοιξη. Καλό Σ/Κ και πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  15. ....(¯`°v°´¯)
    …....(_.^._)...(¯`°v°´¯)
    ....(¯`°v°´¯) ....(_.^._)
    ......(_.^._)
    ______§§____________§§
    _____§__§__________§__§
    ___§§____§_________§___§
    __§___§___§_______§____§
    _§____§____§_____§____§
    _§___§_§____§___§____§
    _§§§§___§___§§§§§___§
    _________§_________§___§§_§§
    ________§___§§_§§___§_§§§a§§§
    _______§_____________§_§h§§§
    _______§______§______§__§§§
    _______§____§___§____§___§
    ________§____§§§____§___§
    _______§§§§§_____§§§§§_§
    _§§§__§_____§§§§§_____§__§§§
    §_§_§§____§_______§__§_§§_§_§
    §____§_____§_____§__§__§____§
    _§____§____§_____§_§__§____§
    __§____§§§§_______§§§§____§
    ___§____§___________§____§
    ____§____§§§_____§§§____§
    _____§§§§___§§§§§___§§§§


    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ✿⊱°•
    Bonitas fotos.

    F░E░L░I░Z

    P░Á░S░C░O░A !!!
    ¸.•°✿✿º°。

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Γιούλα μου!
    πολύ όμορφη και λιτή η παρουσίαση της εκδρομής, αλλά με πολλά συναισθήματα!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ, εσεις και τα ταίρια σας, και να χαιρόσαστε στιγμές και διαδρομές που οταν συνδυάζονται με δράσεις χαράς, όπως σας έχουμε γνωρίσει ως τώρα, μένουν ευχάριστα ανεξίτηλα στη μνήμη!
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ &ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ οπου και να είσαι να περνάς όμορφα χαρούμενα και γεμάτα διασκέδαση!!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιούλα μου, σε βάζω μέσα στις συμμετοχές για να γράψεις μια ταξιδιωτική σου εμπειρία. Όποτε τη γράψεις όμως, έλα να με ειδοποιήσεις, να σε προτείνω στους φίλους μας! Και βέβαια θα τα καταφέρεις! Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑΑΑ!!!!!
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ;ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλες. Πέρασα το Πάσχα στο Χωριό και δεν είχα μαζί μου Η/Υ. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. .°º。✿✿° ·.

    Bom fim de semana!
    Ótimo mês de maio.
    Beijinhos.
    Brasil..°º。
    ✿✿° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ααχ μα τι ανθρωπος εισαι εσυ ενοιωσα τοσο ανετα μαζι σου στο μπαζααρ σα να σε ηξερα χρονια κ κυριως για το τροπο που τα λες σαν να χω μια συγχωριανια μου διπλα μου κ δεν κομπλαρω για τον λογο μου που ειναι αυθεντικος χωριατικος.....χαχχαχαχα....κερδιζεις τον αλλο αμεσως....χαρηκα χαρηκα παααααρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Look at the way my pal Wesley Virgin's biography launches in this shocking and controversial video.

    Wesley was in the army-and soon after leaving-he revealed hidden, "SELF MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get whatever they want.

    As it turns out, these are the exact same SECRETS many celebrities (especially those who "became famous out of nothing") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You probably know how you utilize only 10% of your brain.

    Really, that's because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this expression has even taken place INSIDE your own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain 7 years back, while riding a non-registered, beat-up garbage bucket of a car without a driver's license and with $3 in his pocket.

    "I'm so fed up with living check to check! When will I finally succeed?"

    You took part in those types of questions, right?

    Your own success story is going to start. All you need is to believe in YOURSELF.

    UNLOCK YOUR SECRET BRAINPOWER

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά