Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Επιθυμώ να μπω στην ορχήστρα σας. Με θέλετε;


Αγαπητοί -ές φίλοι -ες είχα πάνω από 15 μέρες να πλησιάσω τον Η/Υ μου. Μόλις τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία και νά 'μαι και πάλι εδώ να στείλω τις ευχές μου σε όλους σας. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.
    Οι μέρες του Πάσχα για μένα και την οικογένειά μου πέρασαν πολύ ευχάριστα. Αφιέρωσα όλο το χρόνο μου για την Εκκλησία, μου αρέσει πάρα πολύ η Μ.Εβδομάδα, τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Ήθελα αυτές τις μέρες να βλέπω μόνο χαρούμενα  πρόσωπα. Ο οβελίας ψήθηκε στο χωριό με όλο το σόι. Μάνα, αδέλφια, κουνιάδια, ανήψια όλοι εκεί.
Τα κόκκινα αυγά σπάζανε λέγοντας ο ένας τον άλλο ευχές και τα τσουρέκια που έκανα την Μ.Τετάρτη είχαν την τιμητική τους στα πρωϊνά μας.

    Με την επιστροφή μας με περίμενε στο σπίτι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Μια κάρτα με ευχές και ένας πανέμορφος δίσκος φτιαγμένος από τα χεράκια της φίλης μας Βίκυς της Ποδηλάτισσας. Μου τον έστειλε για τη γιορτή μου. Βίκυ μου σ'ευχαριστώ πολύ και από εδώ.



    Και τώρα ήρθε η στιγμή να μπω στο θέμα της επικεφαλίδας. Επιθυμώ να είμαι ένα μέλος της ορχήστρας της φίλης μας της Ρένας. Έκανα μαθήματα ακορντεόν και είμαι έτοιμη. Είναι το όργανο που αγαπούσα από μικρή και ακόμα αγαπώ πάρα πολύ.. Μη με μπερδέψετε με τον γεράκο της φίλης μας της Βίκυς http://podilatisa.blogspot.gr/. Όχι.  Το ακορντεόν μου είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μου και είναι ένα ακορντεόν κουμπαράς. Θα πάει στην Πάτρα. Θα τον συνοδέψω εγώ η ίδια με την υπόλοιπη ορχήστρα.

Τα κομάτια έγιναν πρώτα από χαρτόνι
                                   


Αφού συναρμολογήθηκε η φυσούνα κόλλησα τα πλαϊνά και τα επένδυσα με πηλό . Τον πηλό τον δούλεψα για πρώτη φορά και με πρόδωσε.  Έσκασε σε διάφορα σημεία και με παίδεψε να τον κολλήσω.


Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Δεν ξέρω αν αρέσει την αρχηγό της ορχήστρας μας αλλά εγώ έκανα  ότι ήταν δυνατό.

Η φυσούνα ανοιγμένη στο πάνω μέρος

Η φυσούνα ανοιγμένη πάνω κάτω
                                   
Δεν θα έβαζα και την υπογραφή μου;

     Αύριο είναι η γιορτή της Μητέρας. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου. Χρόνια πολλά σε όλες σας. Χρόνια πολλά στη δική μου μανούλα που της χρωστάω πάρα πολλά και της χαρίζω ένα μικρό μπουκέτο τριαντάφυλλα με όλη μου την αγάπη και τα φιλιά μου.



20 σχόλια:

  1. ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΕΙ ;
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ;
    ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΕ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!
    ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΑΝ!!!!
    ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιούλα Χρόνια Πολλά !!! Κατσικάκι δεν πρόλαβα , αυγουλάκι με φυλλαράκι δεν δικαιούμαι ???? Το ακορντεόν θα κάνει θραύση στην Πάτρα !! Και γιατί να σας κατεβάσουν παρακαλώ ??? Τέτοιο συγκρότημα μουσικών οργάνων ξαναείδαν ???
    Και του χρόνου με υγεία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Γιούλα μου και του χρόνου να ξαναγιορτάσετε τόσο όμορφα το Πάσχα!!!Όσο για τον κουμπαρά σου απλά υπέροχος!!!Μπράβο!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xronia pollasai olles ths manoyles toy kosmoy to akorteon ua skhsi na eisai shgoyrh kalo tajidh kai kali epithxia filakia...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλεναδίτσα μου σου εύχομαι πάντα να περνάς τόσο όμορφα το Πάσχα όσο και φέτος μαζί με την υπέροχη οικογένειά σου!!! Για την γιορτούλα σου και πάλι Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία!!! Και τώρα ας έρθουμε στο ακορντεόν!!!! Φυσικά και θα μπεις στην ορχήστρα μας.... γίνεται ορχήστρα χωρίς ακορντεόν, και όταν μάλιστα αυτό είναι τόσο όμορφο και φτιαγμένο με τόσο κόπο!!! Και κοίτα αν κάνουν πως πάνε να σε κατεβάσουν στον δρόμο... παίξε την "Πριγκιπέσα" αρέσει του οδηγού οπότε θα φτάσεις σίγουρα στον προορισμό σου!!!! Ραντεβού στην Πάτρα!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά Γιούλα . Χαίρομαι που περάσετε όμορφες οικογενειακές γιορτές!
    Η φυσαρμόνικα - κουμπαράς απλά τέλειος!
    Νομίζω η ορχήστρα είναι πλήρης.
    Φιλάκια



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστός Ανέστη..και του χρόνου με υγεία..λατρεψα το ακορντεονάκι,καλή επιτυχία.. να χαρείτε τον όμορφο δίσκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Μπράβο για την όμορφη ιδέα να δημιουργήσεις αυτόν τον καταπληκτικό κουμπαρά! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά για τις γιορτές που πέρασαν, για τη γιορτή της μητέρας.
    Το ακορντεόν σου θα στολίσει με την παρουσία του την ορχήστρα.
    Το καταπληκτικό είναι ότι μπόρεσες με την υπομονή σου και υλοποίησες μια τόσο δύσκολη σύλληψη του νου...
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ! ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ .ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστός Ανέστη Γιούλα!!!Χρόνια πολλά γιά σήμερα!!Πανέμορφος ο κουμπαράς σου!!Πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!!!Θα ξεκινήσω από το ακορντεόν!! Διάλεξες ένα πάρα πολύ ΔΥΣΚΟΛΟ θέμα για να το αντιγράψεις το τόλμησες και το πέτυχες!! Τον δούλεψες με μεγάλη προσοχή και μεράκι... Συγχαρητήρια !!! έγινε πολύ όμορφος κουμπαράς και εύχομαι όλα, τον καιρό της έκθεσης να πάνε καλά!!!ΥΠΕΡΟΧΟΣ και άψογα δουλεμένος ο δίσκος !!Πάντα να κερνάς χαρές με αυτόν!!!Χρόνια πολλά στις μανούλες και στην δική σου φυσικά που ανάθρεψε ένα γλυκό και ευγενικό παιδί, εσένα γλυκιά Γεωργία, να σε χαίρονται τα παιδιά σου!!!
    Από μένα φιλάκια και μία ανοιξιάτικη αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χρόνια πολλά πανέμορφος κουμπαράς κάποιοι θα κατά ενθουσιαστούν είμαι σίγουρη!!!!!!!!!!!!!!
    Σε περιμένει βραβείο σε μένα έλα να το πάρεις !!!!!!!!! Φιλάκια ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και απο μένα έχεις βραβείο... πέρνα απο το νεραιδοσπιτο να το πάρεις... φέρε και το όμορφο ακορντεόν μαζί... για λίγη μελωδία. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά!Εύχομαι πάντα να περνάτε τέλεια!Ο κουμπαράς σου φανταστικός!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ακορντεόν είναι φανταστικό με πολύ δουλειά και με πολύ μεράκι. Ισως αυτή τη στιγμή που γράφω να έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα άλλα μουσικά όργανα.Να περάσετε όμορφα στην Πάτρα!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    Κατ΄αρχην τα θερμοτερα συγχαρητήρια, γαιτι αν θυμαμαι καλά, έλεγες εμένα δεν πιάνουν τα χέρια μου!!! και έκανες ΘΑΥΜΑΤΑ!!!χώρια που το βλεπω σε πραγματικές διαστάσεις!σας φαντάζομαι καπου ανάμεσα στα Τέμπη, να δημιουργηθεί μπλόκο για να ακούσουν τη μουσική και τον αντίλαλο!!!Κάθε μία με την ειδικότητά της!Και κατηφορίζοντας παρακαλώ, παίξε το αστερι του Βορρά, αφου απο εκεί ξεκινάτε!http://www.youtube.com/watch?v=ZDRfqtQPKGY
    με αγαπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιουλα τωρα μπορεσα να δω την αναρτηση σου.
    Τι τελειο που εγινε το ακορντεον!!!!!!!!
    Πολυ λυπαμε που δεν το ειδα απο κοντα.Χαρα στην υπομονη σου και χιλια μπραβο!!!!Καταπληκτικη κομπανια κανατε!!!
    Ειδα και παρακατω την μπλουζα του Βαγγελη-γεια στα χερια σου!!!Καλοφορετη να ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ γλυκό το μπλογκοσπιτάκι σου!!και το ακορντεόν ένας μοναδικός θησαυρός!!εννοείται ότι γράφτηκα μέλος και σε περιμένω και απο το δικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά