Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τζάκι φτιαγμένο με μεράκι.

      Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώς της κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει.
 Έτσι ξεκινούσε η γιαγιά το παραμύθι κρατώντας στο χέρι το αδράχτι ξένοντας το μαλλί για να φτιάξει κάλτσες για το χειμώνα.

Τριγύρω της τα εγγόνια περιμένουν με υπομονή να ακούσουν τη συνέχεια του παραμυθιού της γιαγιάς. Η σκηνή εξελισσόταν συνήθως μπροστά στο τζάκι όταν η φλόγα ανέβαινε ψηλά και ζέσταινε το χώρο.



Εδώ το τζάκι δεν είναι αναμμένο. Η φωτογραφία είναι παλιά.




 το τζάκι είναι μια παλιά δουλειά μας. Φτιάχτηκε το 1991 με πολύ μεράκι και πολύ δουλειά.  Δυστυχώς δεν βρίσκεται σε δικό μας σπίτι. Το χαίρεται όμως η μαμά της κουμπάρας μου στην Κατερίνη. Όταν πάμε εκεί χειμώνα το χαιρόμαστε και εμείς λιγάκι.
         Αιτία γι αυτή την ανάρτηση είναι το τσουχτερό κρύο των ημερών.  Στο σπίτι μας ζεσταινόμαστε με φυσικό αέριο. Τι να σας πω όμως φίλες μου. Θα ήθελα τη θαλπωρή του τζακιού. Δεν πειράζει όμως, υγεία να έχουμε και αγάπη.
     Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία, αγάπη.
         

17 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά με υγεία , αγάπη και ευτυχία ! Το τζάκι πανέμορφο !Τι να μας κάνει το αέριο όταν κάπου αλλού ζεσταίνονται με τζάκια ,σόμπες και ψητά κάστανα ;Τι λές για φέτος θα τα καταφέρει το υπουργείο ? Είμαι σίγουρη με τέτοιο υπουργό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία γιατί αν δεν την έχουμε και αυτή ζήτω που καήκαμε. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  2. Γιουλάκο μου Χρόνια Πολλά Καλή & Ευτυχισμένη Χρονιά γεμάτη εύχομαι για σένα και την οικογένειά σου!!!!!!! Τι πανέμορφο τζάκι είναι αυτό... τι τυχεροί αυτοί που το έχουν και το απολαμβάνουν καθημερινά!!!!!!!!! Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους σας. Προσπαθώ να σου γράψω στα σχόλιά σου και δεν μου ανοίγει τα σχόλια στην νέα σου ανάρτηση. Ο πίνακάς σου είναι πολύ όμορφος αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα προχωράνε.Καλή δημιουργική χρονιά. Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. kali xronia mai ygeia agaph kai olles h prosdokies soy na ekplirouoyn filakia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Χρόνια Πολλά με Υγεία!!! Είσαι μια από τις τυχερές του giveaway μου συγχαρητηρια. Στείλε μου τα στοιχεία σου στο mail μου για να σου στείλω το δωράκι σου. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιούλα μου!!!!Πιστεύω να δεχθείς τις ευχές μου..."οπως σχολίασα και στην μετα κουμπαράδων ανάρτηση δεν μπορώ να εξηγήσω πως δεν επισκέφτηκα το σπιτάκι σου !!! δεν έγινε πάντως από αδιαφορία...Λοιπόν αν με συγχώρεσες δέξου τις ευχές μου για μία νέα τυχερή και καλή χρονιά!!!Η υγεία να είναι μόνιμη κάτοικος του σπιτιού σας και μαζί μετην ευτυχία να σας χαρίζουν πολλές πολλές μέρες χαράς και γέλιου!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!Δεν έχω λόγια να εκφραστώ!!!Πρώτη φορά βλέπω αυτήν την επένδυση τζακιού!!!Αξιο να σχολιασθεί σε περιοδικό ...!!!!Συγχαρητήρια!! Φιλάκια καλή μου Γιούλη κα υποσχομαι να είμαι πιο προσεκτική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου ΄Εφη. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και με πολύ χαρά δέχομαι τις ευχές σου. Δεν έχω να συγχωρήσω τίποτα γιατί απλά καταλαβαίνω ότι με τόσους αναγνώστες που έχεις είναι αδύνατο να παρακολουθείς τους πάντες καθημερινά. Να ξέρεις όμως ότι εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και σου στέλνω με όλη μου την αγάπη ευχές για καλή χρονιά με υγεία σε όλη την οικογένεια. Πολλά φιλάκια και ελπίζω να βρεθούμε κάποια στιγμή από κοντά όταν βρεθείς Θεσσαλονίκη. Θα το χαρώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία, χαρές, δημιουργίες να έχετε Κυρία Γεωργία και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!!
    Πολύ όμορφο τζάκι, παραδοσιακό, καλλιτεχνικό!!
    Τα φιλιά μου θα τα παραδώσω σήμερα :))) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιουλα μου στειλε μου στο mcubed.diapercreations@gmail.com τα στοιχεια σου να σου στειλω το δωρακι σου!!!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά και πολύ πρωτότυπη σαν θέμα.
    Χάρηκα που ήρθα ως εδώ. Θα περνάω συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Χρονιά Γιούλαμου , με υγεία χαρές και ευτυχία στο σπιτικό σου!!!!
    Η χαλκογραφία φανταστική !!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιουλα μου καληπερα!!!!Εχω ενα θεμα με το τζακι που δεν εχω με αποτελειωσες τωρα....Τι αρστουργημα!!!!!Μπραβο!!!!Δεν ξερω το mail σου για να σου στειλω κατι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιουλακι καλημερα υπεροχο το τζακι!!!!Θελω την διευθυνση να σου στειλω το δωρακι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Kαλησπερα Γιουλα..ειναι οντως πανεμορφο..η γιαγια εδεσε τελοια..να σαι καλα..να περνας ομορφα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Kαλησπερα Γιουλα..ειναι οντως πανεμορφο..η γιαγια εδεσε τελοια..να σαι καλα..να περνας ομορφα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά