Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γάμος εγένετο και βάπτιση

         1η Σεπτέμβρη και λίγο πρίν αρχίσουν τα μαθήματα στα σχολεία η κορούλα μου, η μονάκριβή μου,που εδώ και επτά χρόνια την έχω μακριά μου(4 χρόνια σπουδές και 3 χρόνια Δασκάλα που κάθε χρόνο αναπληρώτρια και σε άλλον τόπο), έγινε κουμπάρα και νονά. Στεφάνωσε τους καλύτερούς της φίλους και βάπτισε το αγοράκι τους. Ήταν μια πανέμορφη τελετή. Η εκκλησία χτισμένη περί τα 1800. μικρή και επιβλητική μ' ένα τέμπλο γεμάτο παλιές αγιογραφίες.
το τέμπλο της εκκλησίας μπροστά φαίνεται η τράπεζα για την τελετή του γάμου  και οι λαμπάδες



        Τα πρόσωπα όλων γελαστά και χαρούμενα όπως αρμόζει άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση. Εκείνος που έκλεψε την παράσταση με τις αγριοφωνάρες του ήταν ο μικρός Δημήτρης που του χαλάσαμε την ησυχία του και τον ύπνο του για να τον κάνουμε Χριστιανό.
        Οι ετοιμασίες του γάμου και της βάφτισης είχαν πινελιές της κόρης μου και δικές μου. Θέμα βάφτισης τα στρουμφάκια.
Η λαμπάδα είναι με διπλή διακόσμηση. Οι φιόγκοι είναι μπρος -πίσω  και διακοσμούνται  με ένα στρουμφάκι και κορδέλες μπλε και άσπρο..

Το κουτί για την προίκα του μωρού είναι φτιαγμένο με πλακάτ θαλάσσης και  ζωγραφισμένο από την κορούλα μου η οποία έχει τρέλα με τη ζωγραφική.

το στρουμφοχωριό


Ο παπαστρούμφ
          Όλα ήταν τέλεια. Μετά την τελετή το γλεντήσαμε (όχι δεν θα το κάναμε επειδή έχουμε κρίση) μέχρι το πρωί. Στο τέλος ευχηθήκαμε στους νεόνυμφους βίον ανθόσπαρτον και ευτυχισμένο να χαίρονται το παιδάκι τους και στην κουμπάρα ένα καλό τυχερό που λένε οι παλιότεροι και μια καλή τοποθέτηση στη δουλειά της.

14 σχόλια:

  1. ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ!!!!!
    ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ !!!!!!
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσουν τα παιδιά και να είναι πάντα ευτυχισμένα!!!! Ο μικρός νεοφώτιστος να είναι πάντα γερός!!!!!! και η κορούλα σου πάντα άξια!!!!! Σου εύχομαι να την δεις όπως επιθυμείς!!!!!!!!!! Οι δημιουργίες σας υπέροχες!!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.Μου έδωσες μεγάλη χαρά. Διάβασα για την επιστροφή σου στην Αθήνα και ζηλεύω τη φίλη μου Ρένα που θα βρεθεί κοντά σας και θα τα πείτε από κοντά. Σας εύχομαι να περάσετε καλά. Φιλάκια και καλό Φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  3. πολύ γλυκιά ανάρτηση
    Σ ευχαριστώ που έγινες μέλος και στο δεύτερο μου μπλογκ και εύχομαι να μάθεις ενδιαφεροντα θέματα εκεί μέσα
    σ ευχαριστώ και για την συμμετοχή στον διαγωνισμό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Γιούλα!!Πολύ όμορφο το μπλογκ σου και οι δημιουργίες σου υπέροχες!!Χαίρομαι που σε βρήκα !!Θα σε επισκέπτομαι και θα τα λέμε!!Φιλάκια και καλό Φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που μ' επισκέφτηκες και σ' ευχαριστώ. Σίγουρα θα τα λέμε στο μέλλον.

      Διαγραφή
  5. Πάντα άξιο το μονάκριβό σου και πάντα ευτυχισμένη! Κι εσύ να είσαι γερή να την καμαρώνεις και να χαίρεσαι με τις χαρές της και τις επιτυχίες της όπως κάθε κλασσική...χαζομαμά!! Καλημέρα και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Είμαι πράγματι μια χαζομαμά. Καλό Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα άξια!!! Να τη χαίρεσαι τη χρυσοχέρα σου... Βλέπω το φθινόπωρο μπήκε δυναμικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Εύχομαι και σε σένα ότι καλύτερο. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  8. ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Χαίρομαι όταν τα διαβάζω. Μου αρέσει περισσότερο να τρέχω στα σπιτάκια σας και να τα εξερευνώ. Δεν έχω χρόνο να απαντώ στην κάθε μία χωριστά