Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Πεταλούδες και λουλούδια

    Οι μέρες πλησιάζουν. Στην Ναύπακτο για μια ακόμη φορά γίνεται μια προσπάθεια από όλες μας για τη Φλόγα. Είπαμε ! θέλουμε χαμόγελα παντού. Παιδικά χαμόγελα. Τα έργα που πάνε εκεί είναι όλα τόσο όμορφα. Φαίνονται ότι όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη. Εύχομαι και αυτή η δράση να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
   Τελευταία λοιπόν και καταϊδρωμένη στέλνω την δική μου συμμετοχή.
    Μια φορά και έναν καιρό σε ένα εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη μια δασκάλα που τη λέγαν Μαρία έκανε ένα μάθημα πηλού σε μερικές μαθήτριες. Θέμα του μαθήματος η πεταλούδα. Γεννήθηκε λοιπόν από τα δικά μου χεράκια μια πεταλούδα μεγάλη με τα φτερά ανοιχτά έτοιμη να πετάξει. Κάτσε της είπα τότε. Κάνε υπομονή. Θα ρθεί η ώρα να κάνεις το πρώτο σου ταξίδι. Προς το παρόν κάτσε κλεισμένη στο συρτάρι.
     Στην αρχή του νέου έτους λοιπόν δύο φίλες η Άσπα  από τη Ναύπακτο και η Αννιώ από την Κοζάνη ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να βοηθήσουμε δύο ιδρύματα στην πόλη τους. Η Άσπα έβαλε το θέμα "Πεταλούδες και λουλούδια" . Να η ευκαιρία. Ανοίγω το συρτάρι βγάζω την πεταλούδα και της ανακοινώνω ότι ήρθε η ώρα να πετάξει. Κοίταξε τα φτερά της και μου φάνηκε ότι δεν της άρεσαν. Είχαν ακόμα το χρώμα του πηλού. Ήταν άσχημη. Έλα της είπα θα γίνεις όμορφη. Θα σκίσεις στη Ναύπακτο. Της βάφω τα φτερά, της βάζω και κεραίες και είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο ταξίδι.

      Όμως δεν μπορεί να πετάξει μόνη της χωρίς παρέα. Θα τη συνοδέψουν ένα μικρό στεφάνι με μια μικρή πεταλουδίτσα και μερικά τριανταφυλλάκια.

Μαζί τους ένας δίσκος στολισμένος με ένα πετσετάκι της γιαγιάς και ένα μικρό μπουκέτο τριαντάφυλλα.

 Καλό ταξίδι και καλή επιτυχία.