Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Ανησυχίες ραπτικής

Καιρό τώρα ήθελα να κάνω κάτι για να βάζω μέσα τα μανταλάκια μου. Σήμερα είχα όρεξη να ασχοληθώ λίγο με ραπτική. Έβγαλα λοιπόν τη ραπτομηχανή μου βελόνες, κλωστές, κορδελίτσες και ένα ύφασμα ταπετσαρίας που είχα αγοράσει πριν χρόνια από τη λαϊκή της γειτονιάς και στρώθηκα στη δουλειά. Ένα πατρόν από παλιά θήκη που είχα και ξεκίνησα. Αφού έκοψα το ύφασμα θέλησα πριν το ράψω να στολίσω λίγο τη θήκη μου. Με τις κορδελίτσες μου, τις οποίες είχα μαζεμένες από τα πακέτα δώρων, έφτιαξα λουλούδια και τα έραψα στο μπροστινό μέρος. Στη συνέχεια έραψα τα δύο κομμάτια και στο τέλος πέρασα το ρέλι γύρω γύρω. και ιδού το αποτέλεσμα.
Η θήκη έτοιμη γεμάτη μανταλάκια

κόκκινο τριαντάφυλλο λεπτομέρεια

κίτρινο τριανταφυλλάκι άγριο
Το κέφι μου όμως δε σταμάτησε εδώ. Μια που άρχισα σκέφτηκα δεν κάνω και τα μαξιλαράκια για τις πολυθρόνες μου στο μπαλκόνι, που από την πολυκαιρία έχουν φθαρεί; Παίρνω λοιπόν το παλιό μαξιλάρι κόβω στα μέτρα του πατρόν και μ' αυτό κόβω το ύφασμα. Το ράβω περνάω το ρέλι και αφού πέρασα μέσα το αφρολέξ από το παλιό μαξιλάρι έραψα τα δύο κουμπιά και τέλος έραψα και το πίσω μέρος του. Ιδού το δεύτερο αποτέλεσμα
το μαξιλαράκι μου άχρωμο μεν αλλά φτιαγμένο από τα χεράκια μου

δεν είναι καλούτσικο;

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τέλος μαθημάτων και καλό καλοκαίρι

Τα μαθήματα τελείωσαν και όλα τα παιδιά ξεκίνησαν τις διακοπές τους. Έτσι και μεις σαν καλές μαθήτριες της κυρίας Ρένας της δασκάλας μας στην Αγιογραφία αφήσαμε το καβαλέτο, τα πινέλα, τα χρώματα για να βρεθούμε στα βουνά και στις θάλασσες για λίγη δροσιά. Στα μαθήματα που κάναμε δημιουργήσαμε   τα παρακάτω έργα.
Παναγία δεομένη

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

 Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος 
Θέλω λοιπόν να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρένα Χριστοδούλου που με πολύ υπομονή και επιμονή μας δίδαξε αυτά που ξέρει και κάνει τόσο καλά και να της ευχηθώ με όλη την καρδιά μου να περάσει καλό καλοκαίρι και να συναντηθούμε τον Οκτώβρη με υγεία και περισσότερη όρεξη για δουλειά.